Alliander organiseert Energy Experience

04 nov 2014

Van 4 tot en met 6 november wordt in RAI Amsterdam de European Utility Week gehouden. Deze beurs geldt als een belangrijk evenement voor de Europese nutsbedrijven en hun technologiepartners. Samen geven zij vorm aan de energietransitie naar een duurzame maatschappij waarin slimme energiesystemen verankerd zijn.

Energy Experience
Tijdens deze beurs organiseert Alliander voor de derde keer op rij een Energy Experience, een interactieve beleving op 300 m2 in hal 1, stand D.130. Dit doen we in samenwerking met EnergyVille, KIC InnoEnergy, KPN, Siemens en TNO. Het thema van de Energy Experience is ‘Cooperation is Key’. Vanuit het idee dat grote bewegingen en veranderingen allemaal beginnen met een kleine ‘spark’, een vonk, een passie. Wanneer vervolgens de krachten worden gebundeld, leidt dat tot ongekende mogelijkheden, is hierbij de gedachte.

Interactief
De Energy Experience laat bezoekers kennis maken met tal van innovaties op het gebied van de energietransitie. Dit gebeurt op en vernieuwende manier waarbij gebruikt wordt gemaakt van ‘augmented reality’. Hierbij wordt een beeld van de werkelijkheid neergezet waaraan met geavanceerde computertechnieken elementen worden toegevoegd. De bezoekers kunnen hier vervolgens met behulp van een tablet interactief mee omgaan.

Meer informatie
Op de website van de European Utility Week vindt u meer informatie over de Energy Experience en kunt u kaarten bestellen.

Bron: Alliander

Nieuwsarchief