Alliander investeert ook in 2015 in duurzame energie

09 jan 2015

In 2015 investeert Alliander ruim 400 miljoen euro in de versterking van energienetten. Zo houden ze de energievoorziening van miljoenen consumenten en bedrijven betrouwbaar en veilig. In het Alliander Jaarplan 2015 leest u de doelstellingen voor komend jaar en geplande activiteiten in de regio’s.

Moderniseren van het energienetwerk
Omdat klanten vaker zelf energie opwekken en het overschot willen terugleveren, moeten de energienetten steeds flexibeler worden. Daarom investeert Alliander in 2015 in het moderniseren van haar energienetten. Op sommige plaatsen voegen ze innovatieve technieken toe, zodat ze vraag en aanbod van energie nog beter op elkaar kunnen afstemmen. Die technieken maken het ook gemakkelijker om storingen snel te lokaliseren en te verhelpen.

 

Aanbieden van de slimme meter
In 2015 bieden ze naar verwachting meer dan 360.000 nieuwe energiemeters aan bij klanten. In combinatie met handige apps en energiediensten van derden krijgen klanten met een slimme meter realtime inzicht in hun energieverbruik en de teruglevering van energie. Zo wordt het dus makkelijker om te ontdekken hoe klanten energie kunnen besparen.

Investeren in nieuwe markten
Ook in 2015 investeert Alliander - samen met haar partners - in betrouwbare, flexibele en duurzame energie. Naast het werk aan de energienetten investeren ze in nieuwe markten, zoals elektrische mobiliteit, duurzame gebiedsontwikkeling en duurzaam wonen.

Voor het jaarplan zie de website van Alliander.

Bron: Alliander

Nieuwsarchief