Alkmaar: Subsidie voor energiebesparingsmaatregelen nog steeds beschikbaar

03 dec 2014

Binnen de gemeente Alkmaar is nog steeds subsidie beschikbaar voor inwoners die hun woning willen verduurzamen. Woningeigenaren die energiebesparende maatregelen nemen kunnen een beroep doen op de regeling ‘Energiebesparing Alkmaar 2013 t/m 2015’.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie geldt dat particuliere woningeigenaren zelf tenminste duizend euro moeten investeren in energiebesparende maatregelen. Voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn onder andere vloerisolatie, spouwmuurisolatie en zonneboilers. Per maatregel wordt 15% gesubsidieerd, met een maximum van € 500,- per woning. Met uitzondering van de zonneboiler, daarvoor geldt een subsidie van € 600.

Vaste lasten
Wethouder Jan Nagengast (CDA): ‘Voor veel van onze inwoners vormen de energiekosten een steeds hoger deel van de maandelijkse vaste lasten. Dat terwijl er tal van mogelijkheden zijn om energie te besparen en de woningkwaliteit te verbeteren. De gemeente Alkmaar wil met de subsidieregeling inwoners een steuntje in de rug geven om aan de slag te gaan met duurzaamheid en energiebesparing in hun woning.’

Duurzaam Bouwloket
De subsidie wordt uitgevoerd door het Duurzaam Bouwloket. Op de website www.duurzaambouwloket.nl staan de randvoorwaarden van de regeling en de aanvraagprocedure. Ook kunnen inwoners bij het Duurzaam Bouwloket terecht voor onafhankelijke informatie en advies over het verduurzamen van de woning. De subsidieregeling is meerjarig en vervalt op 31 december 2015 of eerder bij volledige benutting van het beschikbare budget.

Zonnepanelen
Zonnepanelen vallen niet binnen de regeling Energiebesparing Alkmaar 2013 t/m 2015. Ook door andere gemeenten uit de regio worden die niet meer gesubsidieerd, omdat het een rendabele investering is.

Bron: Gemeente Alkmaar

Nieuwsarchief