AH-dag voor vervoerders in teken van LNG

28 okt 2014

Op 8 oktober organiseerde supermarktketen Albert Heijn samen met het Nationaal LNG Platform en Energy Valley een bijeenkomst over rijden op LNG, voor vijfentwintig van haar vervoerders. Dit gebeurde op het TT-Circuit in Assen. Voor AH is de inzet van LNG een logische keuze. De voertuigen zijn schoner en aanzienlijke stiller dan dieselvoertuigen. Dit laatste maakt de brandstof geschikt voor dagranddistributie. Dat is van doorslaggevend belang voor AH.

Maar hoe rijdt dat nu in de praktijk? Vorige maand toonden veel truckfabrikanten op de Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) in Hannover hun nieuwe ontwikkelingen op dit vlak. In Assen was er gelegenheid om de nieuwe trucks in de praktijk te beproeven. Ruim twintig trucks reden die middag af en aan over het circuit.

“Je moet blijven innoveren. De inzet van alternatieve brandstof vormt daar een wezenlijk onderdeel van” Peter Leegstraten, AH

Peter Leegstraten van AH startte de middag met de visie van AH op LNG. AH is, met haar vervoerders, nu al groot afnemer van LNG-trucks. Het bedrijf ziet 2015 als het jaar voor de verdere uitrol van LNG.

Ger van Tongeren, voorzitter van het Nationaal LNG Platform, lichtte rol en visie van het platform toe. Doelstelling is dat in 2015 500 trucks, 50 binnenvaartschepen en 50 zeeschepen op LNG rijden/varen. Het platform werkt op basis van de ‘Green Deal Rijn en Wadden’, een overeenkomst tussen overheid en bedrijfsleven. De hele keten is vertegenwoordigd. Zo voorkomen we het ‘kip-ei-probleem’: het risico dat vervoerders en pomphouders bij de introductie van een nieuwe brandstof op elkaar wachten.

Henk van de Boer, gedeputeerde voor Milieu en energie, heette de aanwezigen welkom in Drenthe. In deze provincie worden veel initiatieven ontwikkeld rond productie, distributie en gebruik van (Bio-)LNG.

Dit past bij de doelstelling in het Drentse Energieprogramma 2012-2015, om de productie van 60 miljoen kubieke meter groen gas te realiseren. Een van de Bio-LNG initiatieven is de ontwikkeling van een Groen Gas Hub op het Energie Transitie Park Midden-Drenthe te Wijster. Ook wordt in Drenthe gewerkt aan de realisatie van vulpunten. Zo is er Green Planet, een tankstation dat naast de conventionele brandstoffen alle (relevante) duurzame brandstoffen levert. Hierbij wordt ook de haalbaarheid van een LNG/Bio-LNG vulpunt bekeken.

Van de Boer eindigde zijn bezoek met het maken van zijn eerste rondje in een LNG-truck.

Robert Goevaers van het Nationaal LNG Platform ontkrachtte een aantal misverstanden over LNG, zoals over de actieradius, de tankinfrastructuur en het vermogen van de trucks. Hij belichtte ontwikkelingen bij de truckmerken Scania, Iveco, Volvo en Mercedes. Verder ging hij in op de visie van de overheid op de brandstoffenmix van de toekomst, waarin LNG een prominente plaats inneemt.

Daarna kon iedereen tijdens een testsessie rijden in ruim twintig trucks:

Scania bracht de nieuwe Euro VI LNG trekker met 340 PK mee, die af-fabriek leverbaar wordt. Een signaal dat Scania gelooft in de LNG-markt.

Iveco kwam met een aantal nieuwe ontwikkelingen. Zo wordt de uitvoering met dubbele tanks af-fabriek leverbaar. Daarmee krijgt deze auto een actieradius van 1400 kilometer.

Mercedes bracht uit Hannover de nieuwste versie van de Econic mee, een gasauto met verlaagde cabine, zeer geschikt voor stedelijke distributie.

Volvo kwam tot verrassing van velen met de FE CNG-versie met Euro VI motor.

Aan de baan vond een geluidsproef plaats, waarbij een geluidsmeter het verschil tussen de verschillende voertuigen inzichtelijk maakte.

LNG is aardgas dat wordt afgekoeld tot min 162 graden Celsius. Het wordt dan een heldere vloeistof, waarbij het volume met een factor 600 gereduceerd wordt. Dit leidt ook tot andere innovaties. Diverse leveranciers van koeltechnologie lieten zien hoe zij het rijden op LNG combineren met koeltechniek.

Nieuwsarchief