Zomerborrel NNOW: Voor de wind de zomer in

22 jun 2012

Offshore wind blijft een economisch interessante en dynamische sector die (Noord-) Nederland kansen biedt. Vanuit onze regio spelen we in op die dynamiek en ondersteunen we vanuit bedrijvencluster NNOW (Northern Netherlands Offshore Wind) offshore wind gerelateerde bedrijven op allerlei praktische manieren.

De nadruk heeft dit voorjaar gelegen op het verbeteren van de positie van NNOW bedrijven in de supply chain, congres- en beurspromotie/matchmaking en innovatie. De innovatie is gericht op kostprijsverlaging van wind op zee en vraagt inzet van alle technisch vernuft en creativiteit die mogelijk is. NNOW partners zijn erin geslaagd zo’n 20 bedrijven en kennisinstellingen door te geleiden naar de nationale innovatietafel offshore wind. Het zou erg mooi zijn als een deel van deze bedrijven uiteindelijk ook onderdeel wordt van coalities die in de innovatietender succesvol zijn.

Op 5 juli biedt NNOW voor leden en betrokkenen de NNOW zomerborrel Voor de wind de zomer in. Theo de Lange, business development manager van Van Oord, vertelt ons meer over praktische innovatie en de behoefte daaraan. Van Oord is recent aangewezen als preferred contractor voor het offshore windpark Eneco Luchterduinen (voorheen Q10), daar zullen een aantal innovaties worden toegepast.

Programma

13:30 uur Ontvangst

14:00 uur Opening en update NNOW door Allard van Dijk (NV NOM)

14:15 uur Praktische innovatie door Theo de Lange (Van Oord)

14:45 uur Pauze

15:00 uur Innovatie instrument IPC en mogelijke inzet voor NNOW bedrijven door Dirk-Jan Hummel (Syntens)

15:15 uur Slotwoord door Sjoerd Peters (Groningen Seaports) en borrel In 2 à 3 shifts een offshore (wind) ervaring door de Eemshaven via ‘Zout aan de broek’ (beperkte ruimte, NNOW leden hebben voorrang)

Locatie

Nijlicht Schildweg 16, Eemshaven

Aanmelden & Kosten U kunt zich aanmelden door voor 3 juli aanstaande een e-mail te sturen naar Petra Engel via engel@nom.nl. Voor vragen kunt u gebruik maken van hetzelfde e-mail adres of bellen met 050 - 521 4466. Voor NNOW-leden is deelname gratis, niet-leden betalen € 50. Zie ook www.nnow.nl.

Graag tot ziens op donderdag 5 juli 2012 in de Eemshaven!

Nieuwsarchief