Young Energy Delta Convention daagt jonge professionals uit

09 nov 2009

Op 17 en 18 november vindt voor het eerst de Young Energy Delta Convention (2Young EDC) plaats in Martiniplaza te Groningen. De jongste generatie beslissers en professionals op het terrein van energie komt hier bij elkaar om na te denken over uiteenlopende energievraagstukken. Het congres wordt parallel gehouden aan de Energy Delta Convention (2EDC), het energieplatform waar kopstukken uit de internationale energiewereld jaarlijks samenkomen om te praten over actuele ontwikkelingen in de energiemarkt. Doel van Young EDC is om kennisuitwisseling tussen jonge energieprofessionals te stimuleren.

Young EDC heeft jonge professionals vanuit de wetenschap, het bedrijfsleven en overheden uitgenodigd om in multidisciplinaire teams met elkaar van gedachten wisselen over onderwerpen die in Europees verband hoog op de agenda staan, zoals energietransitie. Zij krijgen daarbij advies van experts. De uitgewerkte casussen worden beoordeeld door een jury van gevestigde namen in de energiewereld zoals Roelf Venhuizen en Rob Doets. Het beste team wordt beloond met een energieopleiding bij het Energy Delta Institute.

Ook krijgen de jonge professionals de gelegenheid om gerenommeerde keynote speeches van het EDC te bezoeken, waar onder Gerhard Schröder (2voorzitter van het Nord Stream consortium en voormalig bondskanselier van Duitsland) en Uffe Elleman-Jensen (2voorzitter van het Baltic Development Forum). Doel van Young EDC is om bij te dragen aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie energie-experts.

Nieuwsarchief