Wubbo Ockels toont Superbus op TT-circuit

08 aug 2011

De innovatieve Superbus, een project van oud-astronaut Wubbo Ockels, is afgelopen zondag tijdens de Gamma Racing Day op het TT-circuit in Assen voor het eerst getoond aan het grote publiek. De Superbus opende de TTXGP, het eerste kampioenschap voor elektrisch aangedreven motoren.

Tijdens een rondrit van de Superbus, reden een aantal speciale gasten mee waaronder jeugdige winnaars van de Superbuswedstrijd. Op het circuit was ook de elektrische Dakarbuggy van Tim Coronel te zien. Hij hoopt in het ontwerp van Delftse studenten als eerste de bekende rally te voltooien.

Bezoekers van de Racing Day keken vreemd op tijdens de elektrische races. Nog nooit was het zo opvallend stil op de baan. Het publiek kon ook kennis maken met de ‘electric pitlane’, een rij oplaadpalen waaruit motoren hun stroom aftappen.

Assen liet met de uitnodiging van Ockels’ Superbus zien dat ze een voorloper willen zijn op het gebied van innovatief supersnel elektrisch vervoer op de weg. De Superbus combineert als OV-concept een hogesnelheidsverbinding met de flexibiliteit van wegvervoer. Ockels hoopt dat zijn superbus ooit gaat dienen als personenvervoer.

Nieuwsarchief