Word partner van de Light Challenge en loop voorop met innovatie

30 jan 2013

Wilt u zich bezighouden met duurzame (straat)verlichting? Zit u te springen om nieuwe ideeën voor innovaties? Wilt u zich graag profileren als vernieuwend en duurzaam bedrijf? Zoekt u verfrissende jonge mensen met nieuwe ideeën voor uw bedrijf? Bent u benieuwd naar de input van de uiteindelijke gebruiker? Word dan partner van de Light Challenge, een landelijke ontwerpwedstrijd voor studenten die een lichtconcept ontwikkelen voor een woonstraat in een van de 10 deelnemende gemeenten in Nederland.

Wat is de Light Challenge?

De Light Challenge is een ontwerpwedstrijd voor innovatieve en duurzame straatverlichting. Studenten vanuit verschillende disciplines gaan in teams een van de deelnemende gemeenten helpen om in een hele straat duurzame verlichting te ontwerpen. Het concept ontwikkelen de studenten zelf, in nauwe samenwerking met de bewoners want zij moeten er tenslotte het meeste gebruik van maken. Daarbij is niet alleen energiezuinigheid belangrijk, maar vooral ook (sociale) veiligheid.  De ontwerpen moeten niet alleen op papier bedacht worden maar ook uitgewerkt worden in een prototype; het winnende concept kan rekenen op (inter)nationale aandacht. Met het organiseren van de Light Challenge hopen gemeenten de markt een impuls te geven om anders naar licht te kijken en hopen dat zij de concepten verder gaan ontwikkelen tot volwaardige alternatieven voor de ‘standaard’ lantaarnpaal.

Wat kunt u als bedrijf betekenen? 

Als bedrijf beschikt u over een hoop kennis en ervaring. U zou dus perfect kunnen meedenken, meewerken en samen met de studenten kunnen innoveren. Dit kan vanuit veel verschillende invalshoeken; de Light Challenge werkt daarom graag samen met bedrijven uit de technische hoek met even zo graag met ondernemingen die zich bezighouden met design, beleving, veiligheid en sociale interactie.

Wat haalt u eruit?

Door uw deelname profileert de Light Challenge u als duurzaam en innovatief bedrijf. Daarnaast krijgt u de kans om met studenten samen te werken en innovatieve ideeën op te doen. Ook komt u in contact met andere bedrijven en organisaties. U krijgt de kans om in masterclasses te participeren of deel te nemen. Tenslotte krijgt u landelijke exposure als ‘uw’ team de Light Challenge wint.  Maar eigenlijk is meedoen in de Light Challenge al een prijs op zich.

Partnerschap en donateur

Er zijn twee manieren waarop u uw bedrijf kunt verbinden aan de Light Challenge. De eerste is een partnerschap, waarbij u, naast een bijdrage in de organisatiekosten, actief participeert, dit kan op verschillende manieren en in verschillende fasen van het traject. U kunt ook kiezen voor een donateurschap, daarbij u ondersteunt u het initiatief met een geldelijke bijdrage. Hiermee geeft u de deelnemende studenten de kans om hun ideeën en innovatie te ontplooien

Programma; Kick-off

De Light Challenge gaat van start op 6 februari met een kick-off event in Heerenveen, waar onder andere Diederik Samsom en Ruud Koornstra zullen spreken. Ook is er een innovatiemarkt en gaat die dag het MiniLichtFestival in Heerenveen van start. Gedurende de Light Challenge zijn er in heel Nederland masterclasses en themabijeenkomsten, waar bedrijven een rol in kunnen spelen. Ook na de start kunt u nog aanhaken als partner van de Light Challenge

Op 3 juli vindt de finale plaats in Rotterdam.

Meer weten?

Neem dan contact op met Rixt Muller-Wind of Jan Bakker van de initiatiefnemende gemeente Heerenveen via: r.muller@heerenveen.nl  of  j.bakker@heerenveen.nl.

Vergeet vooral niet te kijken op www.lightchallenge.nl .

 

Nieuwsarchief