Woningcorporaties krijgen subsidie voor energiezuinige woningen

09 nov 2010

Woningcorporaties in Groningen, Friesland en Drenthe kunnen vanaf 11 november 2010 subsidie aanvragen voor (innovatieve) energiebesparende maatregelen in hun woningen. Corporaties komen in aanmerking voor subsidie als zij het energieverbruik van vijftig van hun huurwoningen met drie labelstappen verbeteren of tien woningen energieneutraal maken. De woningen moeten na afloop minstens energielabel C hebben. Per provincie is maximaal € 3.000.000 beschikbaar in het eerste jaar.

Gedeputeerde Rudi Slager: “Met deze subsidie kunnen we een flinke slag maken om bestaande huurwoningen een stuk energiezuiniger en comfortabeler te maken. Dat is goed voor de portemonnee en de gezondheid van de huurders en voor het milieu. Duurzaam wonen in Noord-Nederland krijgt zo steeds meer vorm. Ook zorgt deze regeling voor werk in de bouw, waarvan de Groningse installatie- en bouwbedrijven kunnen profiteren. De noordelijke provincies hebben veel moeite gedaan de regeling nog dit jaar open te stellen en de corporaties daarover te informeren."

In woningen kan veel energie worden bespaard. Energiebesparende maatregelen dragen bij aan comfortabel wonen en een gezond klimaat in en buiten de woning. Het 100.000 Woningenplan (2010 – 2015) van de drie noordelijke provincies zet in op energiebesparing in de bestaande bouw en in de nieuwbouw. Daarvoor werken de provincies samen met marktpartijen in de bouw, en met gemeenten en woningcorporaties. Door het gebruik van energiebesparende maatregelen die hun waarde al bewezen hebben en door toepassing van innovatieve oplossingen gaat de energierekening van huurders in Noord-Nederland omlaag en gaat hun wooncomfort omhoog. De subsidieregeling is een initiatief van de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

Bron: Provincie Groningen

Nieuwsarchief