Wijzigingen in DNV KEMA top management

12 jun 2012

Thijs Aarten heeft gisteren zijn ontslag aangeboden aan de Raad van Commissarissen van N.V. KEMA als voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO) van energiekennisbedrijf DNV KEMA Energy & Sustainability. Ook financieel directeur (CFO) Jos Huijbregts en Hans van Haarst, lid van de Raad van Bestuur, hebben hun ontslag aangeboden. De Raad van Commissarissen heeft de drie ontslagverzoeken geaccepteerd. De nieuwe CEO van DNV KEMA wordt David Walker en de nieuwe CFO Aad van den Bos.

Thijs Aarten, Hans van Haarst en Jos Huijbregts hebben een belangrijke rol gespeeld bij het vinden van nieuwe aandeelhouders voor KEMA en bij de start van de daaropvolgende integratie van N.V. KEMA en DNV. Gedurende het integratieproces werd duidelijk dat de CEO, CFO en lid van de Raad van Bestuur niet dezelfde visie deelden als de Raad van Commissarissen over de toekomst van DNV KEMA.

Na een intensieve periode van zes jaar waarin KEMA wereldwijd werd opgebouwd – resulterend in de overname door DNV – heeft Thijs Aarten besloten om zijn loopbaan te vervolgen als zelfstandig adviseur op het gebied van de wereldwijde energietransitie. Hans van Haarst en Jos Huijbregts hebben beiden besloten om hun loopbaan buiten het bedrijf voort te zetten.

De Raad van Commissarissen heeft voorgesteld om David Walker als nieuwe CEO te benoemen en Aad van den Bos als nieuwe CFO van DNV KEMA. David Walker is momenteel werkzaam als hoofd Groepsstrategie van de DNV Groep. Walker heeft de Britse nationaliteit en heeft ruim dertig jaar internationale ervaring in de gehele energiewaardeketen. Aad van den Bos heeft de Nederlandse nationaliteit en komt over vanuit de functie van controller van de divisie Centraal en Zuid-Europa & Midden-Oosten van DNV Business Assurance. Van den Bos heeft dertig jaar internationale ervaring in financieel en projectmanagement.

N.V. KEMA, de Raad van Commissarissen en zijn aandeelhouders erkennen de inspanningen van Thijs Aarten, Hans van Haarst en Jos Huijbregts bij de integratie van N.V. KEMA en DNV.

Over DNV KEMA Energy & Sustainability

Met ruim 2300 deskundigen in meer dan 30 landen wereldwijd zet DNV KEMA Energy & Sustainability zich in om de wereldwijde transitie naar een veilige, betrouwbare, efficiënte en schone energietoekomst te bevorderen. Met een geschiedenis van bijna 150 jaar, zijn wij gespecialiseerd in geavanceerde, innovatieve oplossingen op het gebied van business & technische consultancy, testen, inspecties & certificatie, risicomanagement, en verificatie. Als objectief en onpartijdig energiekennisbedrijf adviseren en ondersteunen we organisaties in de energiewaardeketen: producenten, leveranciers & eindgebruikers van energie, fabrikanten van apparatuur, overheidsinstanties, bedrijven en niet-gouvernementele organisaties. DNV KEMA Energy & Sustainability is onderdeel van DNV, een onafhankelijke, mondiale dienstverlener om risico's te beheersen. DNV heeft ruim 10,000 medewerkers in meer dan 100 landen. Ga voor meer informatie over DNV KEMA Energy & Sustainability naar www.dnvkema.com.

 

Nieuwsarchief