Wethouder opent Motion Innovation in Leeuwarden

22 mrt 2011

Maandagochtend 21 maart opende wethouder Henk Deinum in het bedrijvencentrum van Ontwikkelingbedrijf Leeuwarden op industrieterrein De Hemrik Motion Innovation Holland. Het van oorsprong Israëlische bedrijf produceert de elektrische step ‘De Trekker’. Vanuit Leeuwarden wil directeur Ofer Taib Europa veroveren met het in zijn thuisland zeer populaire, innovatieve vervoersmiddel. 

Behendig stuurde wethouder Henk Deinum de elektrische step door een lint in de hal van de eerste Europese vestiging van Motion Innovation. De wethouder stelde  blij te zijn met de komst van het Israëlische bedrijf naar de Friese hoofdstad. “De toekomst is namelijk aan de elektrische mobiliteit.”

Hij verwees daarbij naar wereldwijde initiatieven om de mogelijkheden om het opladen van elektrische auto’s te versnellen en het netwerk uit te breiden: in Frankrijk wil men naar 4 miljoen oplaadstations in 2020 en Londen wil in twee jaar tijd 1300 oplaadstations realiseren. Zelfs China heeft al 27 steden aangewezen waar oplaadpunten moeten komen

“Leeuwarden wil in 2020 onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Samen met de provincie hebben we hoge ambities. Hiermee geven we de markt een duwtje in de rug, om te innoveren en op te schalen. Wie die internationale groeicijfers bekijkt, kan niet anders concluderen dan dat de sterren gunstig staan. En dat is voor dit bedrijf en daarmee ook voor de werkgelegenheid van Leeuwarden van groot belang’’, aldus de wethouder. Vervolgens reikte directeur Ofer Taib de eerste in Friesland geproduceerde Trekkers uit aan Ontwikkelingsbedrijf Leeuwarden, bouwbedrijf Van der Hoek en Incassade, de eerste drie klanten van Motion Innovation

De Trekker is uitgevonden door de Israëliër Arik Yehuda als antwoord op de eeuwige files en het gebrek aan parkeerruimte in Tel Aviv. De door een oplaadbare batterij aangedreven step is stil en kan een snelheid van 25 kilometer per uur halen. Hij weegt 30 kilo, is inklapbaar en heeft een actieradius van ongeveer 35 kilometer.

Bron: Motion Innovation

Nieuwsarchief