Volle beursvloer voor Event Groen

14 feb 2012

Met meer dan honderd deelnemende ondernemers is de beursvloer van Event Groen helemaal gevuld. Daarmee is de eerste editie volgens de organisatoren nu al geslaagd. Event Groen richt zich volledig op de consument. Met name het grote Foodplein zal veel bezoekers trekken. Bij dit plein wordt het ‘bermkoken’ in de praktijk gebracht, en het proeven van de eetbare kruidenwand en zeewier. Event Groen vindt plaats van 23 tot en met 26 februari 2012 in WTC  Expo in Leeuwarden.

Tijdens het vierdaagse evenement kan de bezoeker zich actief onderdompelen in ‘duurzaam leven’ en zelf ervaren hoe eenvoudig het is om over te schakelen op duurzaam leven, zonder aan comfort in te leveren. Op de beursvloer worden naast het Foodplein nog acht thema’s gepresenteerd, variërend van mobiliteit tot wonen. In de mobiliteitshal is een groot parcours aangelegd waar de consument elektrische auto’s, scooters en steps kan proberen. In de zogenaamde Energiefabriek gaan bezoekers in teams ook zelf stroom opwekken door te fietsen. De opbrengst van de opgewekte energie gaat naar een goed doel: het waterproject van de Imena Foundation in Drachten. 

Bezoekers kunnen gebruik maken van verschillende acties. Vervoerder Arriva biedt een voordelige trein-dagkaart aan van € 5,00 met daarnaast ook korting op de entreeprijs. Kinderen kunnen in een workshop van recyclemateriaal nieuwe producten maken. Ook zijn er presentaties van bekende sprekers als duurzaam ondernemer Ruud Koornstra en Tei Ickenroth, expert ‘groene’ verlichting in de publieke ruimte.   

Event Groen is een initiatief van Club 2025, een groep ondernemers die zich sterk maakt voor verdere stimulering van duurzaam consumeren. www.eventgroen.nl

Nieuwsarchief