Vijftiende editie Wubbo Ockels Prijs

15 apr 2010

Aanstaande woensdag 21 april 2010 zal burgemeester dr. J.P. (Peter) Rehwinkel de Wubbo Ockelsprijs en de Wubbo Ockels Juniorprijzen uitreiken. De uitreiking vindt plaats in het Gasuniegebouw. De presentatie is in handen van mevrouw Gerda Havertong. De Wubbo Ockelsprijs wordt voor de 15e keer uitgereikt en de Juniorprijs voor de 4e keer. De prijswinnaars worden tijdens de feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt.

Wubbo Ockels
De Wubbo Ockelsprijs van de stad Groningen is in 1986 ingesteld als onderscheiding voor personen, bedrijven en instellingen die uitmuntend innovatief werk hebben verricht op het gebied van natuurwetenschappen of techniek. Deze prijs wordt één keer per twee jaar uitgereikt.

Wubbo Ockels Juniorprijs
Aan deze wedstrijd, die ook eens in de twee jaar plaats vindt, nemen 23 scholen uit stad en regio deel. De leerlingen komen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Op woensdag 14 april vond de halve finale plaats en de volgende zes scholen zijn door naar de finale:

Basisonderwijs:  Mariaschool (Paterswolde), Abt Emoschool (Westeremden), Bisschop Bekkerschool (Groningen),
Voortgezet Onderwijs: Fivelcollege (Delfzijl), Werkman College (Groningen), Maartenscollege (Haren). 

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in de Gasunie.

Nieuwsarchief