Vergunningverlening voor LNG bunkerstations scheepvaart gestroomlijnder

25 mrt 2013

De vergunningverlening voor LNG bunkerstations voor scheepvaart moet beter. Dat was de uitkomst van de sessie over small-scale  LNG en scheepvaart op 1 november 2012. Op donderdag 28 maart 2013 komen zo’n 50 havenmeesters, overheidsvertegenwoordigers, aanbieders van LNG infrastructuur en andere experts bij elkaar om te bekijken hoe het vergunningsverleningsproces en de communicatie daarin verbeterd kunnen worden. De bijeenkomst vindt plaats in de Eemshaven en wordt georganiseerd door stichting Energy Valley in samenwerking met het Energy Delta Institute.

Achtergrond

In 2012 is er tussen het Rijk en verschillende organisaties de ‘Green Deal Rijn & Wadden’ gesloten om het gebruik van LNG als transportbrandstof te stimuleren. De toepassing van LNG als transportbrandstof biedt kansen voor de transportsector. Naast de lagere kosten is het ook nog eens schoner en stiller, waardoor gemakkelijker aan bepaalde milieu- en geluidsnormen voldaan kan worden.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in het Groningen Seaports-kantoor Nijlicht in de Eemshaven en duurt van 14.00 uur tot 18.30 uur. LNG en zwaar wegtransport Op 18 april 2013 vindt een soortgelijke sessie plaats over LNG-tankstations en het zware wegtransport in het Abe Lenstrastadion in Heerenveen. Informatie daarover volgt.

Nieuwsarchief