Uniek onderzoek gebruik nieuwe energie door 10.000 Noorderlingen

08 apr 2013

In Noord-Nederland gaat een uniek grootschalig onderzoek van start naar het gebruik van nieuwe energie door huishoudens. Het is de eerste keer dat er op zo'n grootschalige wijze onderzoek gedaan naar energiegebruik van huishoudens. Het gaat om een onderzoek van de Energy Academy Europe (EAE). In de Energy Academy Europe werken Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Energy Valley samen rond het thema energie.

'Energy Sense', zo luidt de naam van het onderzoeksproject, waarbij met name gekeken wordt naar de vraag hoe de huishoudens zich aanpassen aan nieuwe energiesystemen, waarin zon en wond een belangrijke rol spelen, zo meldt het Dagbad van het Noorden van zaterdag 6 april.

Tijdens het onderzoeksproject, dat minstens vijf jaar gaat duren, vormen de huishoudens een soort 'levend laboratorium', waarbij bekeken wordt hoe consumenten nieuwe energietechnieken bij hen in huis ervaren.

Wat de nieuwe energie betreft is er al wel zeer veel onderzoek gaande naar de technische kant, maar is er nog weinig onderzoek gedaan naar de vraag hoe de consument het daadwerkelijk in huis gaat gebruiken. En dat moet de EAE dan uitwijzen, aldus het artikel in het Dagblad van het Noorden.

Nieuwsarchief