Themasessie Agriport A7 een succes

17 okt 2007

Op 9 oktober 2007 vond er een themasessie van het Energy Valley Platform plaats bij Agriport A7 te Middenmeer in Noord-Holland, een moderne projectlocatie voor grootschalige glastuinbouw en een bedrijventerrein voor Agribusiness en logistiek. Het gebied heeft momenteel een omvang van 350 ha glastuinbouw met een gemiddelde investeringsomvang van 1 miljoen Euro per ha. Agriport A7 is in een tijdspanne van enkele jaren gerealiseerd.

Na een rondleiding over het terrein van Agriport A7 begon het officiële gedeelte onder leiding van Frans Debets, projectleider Bio Energie Noord. De bijeenkomst beoogde om enkele concrete projecten over biomassa en over de glastuinbouw te belichten. Circa 30 personen woonden de sessie bij. De volgende presentaties werden gegeven:

• Groene Energie Centrale – Jeffrey Oldegarm
Grootschalige biomassavergisting (2download hier de presentatie)
• Herbert Stolker
Energieleverende kas (2download hier de presentatie)
• Ecofrit - Lucas Westra
Prepareren biomassa voor vergisters (2download hier de presentatie)

De presentaties leidden tot veel discussie met de toehoorders. Men was met name geinteresseerd in de praktijkervaringen. Gerrit van Werven, directeur van de stichting Energy Valley, toonde zich na afloop tevreden. Hij was vooral onder de indruk van de investeringskracht die in korte tijd in het gebied was ontwikkeld. ‘De bijeenkomst zal zeker vervolg krijgen', aldus Van Werven.

Lid worden Energy Valley Platform
U kunt lid worden van het Energy Valley Platform door gebruik te maken van de aanmeldingsbrochure. U kunt deze uitprinten, invullen en opsturen aan de stichting Energy Valley of uw naam en contactgegevens mailen naar buursema@energyvalley.nl

Nieuwsarchief