The Age of Stupid

21 sep 2009

Wereldwijd vindt vandaag de simultane vertoning van 'The Age of Stupid' plaats. In meer dan 550 bioscopen in 45 landen wordt de film vertoond, die als doelstelling heeft mensen hun gedrag te laten veranderen.

In de film “The Age of Stupid” blikt de laatste aardbewoner, gespeeld door de Oscar-genomineerde Pete Postlethwaite, in het jaar 2050 terug op onze tijd –en hij vraagt zich af hoe de mensheid zo stom kon zijn om willens en wetens te negeren dat we bezig waren onze eigen ondergang te bewerkstelligen.

De film start in Nederland om 19:00 uur -in andere landen (2in verband met andere tijdszones) op heel andere tijdstippen, soms zelfs 2:00 uur ’s nachts. Vele internationale prominenten zullen spreken rondom de film, zoals Kofi Anan maar ook directeuren van bedrijven en ngo’s laten horen waarom zij zich verbonden hebben aan The Age of Stupid- en waarom ze ‘Not Stupid’ zijn. Tevens is dit de start van de lancering van de campagne www.notstupid.nl.

In Nederland wordt de film vertoond in Amsterdam, Den Haag, Groningen en Rotterdam. In Amsterdam zullen leden van het koninklijk huis de premiere bijwonen.

Meer weten over de Nederlandse campagne en acties rondom The Age of Stupid? Kijk op www.notstupid.nl  

Nieuwsarchief