TAQA en Energy Delta Institute gaan partnerschap aan

22 sep 2011

TAQA is een associate partnerschap aangegaan met Energy Business School Energy Delta Institute (EDI). Het partnercontract werd getekend door de directeur van TAQA Nederland, Jan Willem van Hoogstraten, en Eric Dam, President van EDI. EDI is een internationaal gerenommeerde Energy Business School, met een primaire focus op aardgas.

Met het partnerschap zetten de partijen in op het verbeteren van de positie van Nederland om de gasrotonde voor Noordwest Europa te worden, door de bedreiging van een groeiend tekort aan gekwalificeerd personeel in de gasindustrie gezamenlijk tegen te gaan. TAQA zal gebruik gaan maken van scholing en opleiding van EDI en er zal veel kennis en expertise worden uitgewisseld.

EDI's belangrijkste doelstelling is bij te dragen aan de professionele ontwikkeling van huidige en toekomstige energiemanagers. EDI coƶrdineert onderzoek en organiseert opleidingsprogramma’s met een focus op de economische, management, juridische en geopolitieke aspecten van de energiebranche. Andere partners van EDI zijn: NV Nederlandse Gasunie, GasTerra BV, OA Gazprom, Rijksuniversiteit Groningen, Shell, DONG Energy, Essent en EBN.

Jan Willem van Hoogstraten, directeur van TAQA Nederland: “TAQA is erg betrokken bij de ontwikkeling van Nederland als Noordwest-Europese gasrotonde en heeft gekozen voor het land als haar wereldwijde centrum voor aardgasopslag- en transmissie- ontwikkelingen en activiteiten. TAQA’s Gasopslag Bergermeer is hiervan een goed voorbeeld. Naast het creĆ«ren van veel extra werkgelegenheid verstevigt dit project de rol van Nederland als gasrotonde voor Noordwest-Europa.”

Eric Dam, President van EDI: "Door het partnerschap met TAQA zal ons internationale kennisnetwerk significant worden uitgebreid. TAQA zal zonder enige twijfel bijdragen aan de doelstelling van EDI om de huidige en toekomstige managers uit de energiesector verder op te leiden. We zijn dan ook zeer verheugd dat wij TAQA als associate partner mogen verwelkomen.”

TAQA’s investeringen in de Nederlandse energie-infrastructuur leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de ambitie van Nederland om de Noordwest-Europese gasrotonde te worden. Door TAQA’s Gasopslag Bergermeer wordt de ondergrondse opslagcapaciteit voor aardgas zowat verdubbeld. Deze opslag is niet alleen nodig om in elk seizoen voldoende gas te kunnen leveren, maar ook om duurzame energie en een concurrerende consumentenprijs mogelijk te kunnen maken. Het Bergermeer project zorgt tijdens de bouw voor 3300 manjaren werk, waarvan 2650 in Nederland. De gasrotonde als geheel levert meer dan 13.000 nieuwe banen op in binnen- en buitenland, en levert 21 miljard euro aan extra economische activiteit op tot 2020, becijferde de Britse Bratlle Group in 2010.

Bron: TAQA/EDI

Nieuwsarchief