Symposium Offshore Wind Infrastructuur succesvol

18 feb 2011

Het symposium ‘Offshore Wind Infrastructuur’ dat donderdag 17 februari werd gehouden door de provincie Groningen en de stichting Energy Valley, was een groot succes. Ruim honderd belangstellenden afkomstig van het bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen, bezochten het symposium dat werd gehouden in de Statenzaal van het Groningse provinciehuis.

Sprekers op het symposium waren, naast dagvoorzitter Albert van der Hem van BLIX Consultancy BV: gedeputeerde William Moorlag, directeur Gerrit van Werven van de stichting Energy Valley, Dirk Goldgrabe van BARD Gruppe, Hans Cleijne van KEMA, Tina Wildeboer van TenneT, Chris Westra van stichting HEDEN en Hans Altevogt van Greenpeace. Conclusies van het symposium waren dat offshore windenergie van groot belang is voor de toekomst, goed is voor de noordelijke economie, enorm veel werkgelegenheid gaat opleveren en een goede infrastructuur nodig heeft. In dat kader werd geopperd dat er een elektriciteitsknooppunt, een e-hub, in de Noordzee zou moeten komen. Ook de mogelijkheden voor een haveneiland op zee, om de windparken te assembleren en onderhouden, werden verkend.

Het symposium werd afgesloten met een paneldiscussie waar de sprekers aan deelnamen, gevoed door tientallen vragen van bezoekers in de zaal.

{AdmirorGallery}Symposium_Offshore_Wind_Infrastructuur{/AdmirorGallery}

Nieuwsarchief