Succesverhalen over groene pareltjes

06 okt 2010

 

Een nieuwe crisis is onvermijdelijk en dichtbij. Zo schrijft Douwe Faber in zijn boek Groene Parels, dat vandaag verschenen is. Het eerste exemplaar werd vandaag aangeboden aan de burgermeester van Leeuwarden, Ferd Crone. 

In Nederland wordt nog teveel achterover geleund, comfortabel op de slinkende Groningse gasbel. Aan kennis ontbreekt het ons niet, maar er worden geen duidelijke keuzes gemaakt voor de toekomst. En er wordt zeker veel te weinig geïnvesteerd in duurzame energie. Als we niet oppassen is energie binnenkort onbetaalbaar en maken we ons afhankelijk van grillige regimes zoals Rusland. Aldus Douwe Faver in zijn boek.

Maar Douwe Faber blijft optimistisch. Zo is de ondertitel van zijn boek: Duurzame energie ligt op de drempel. In zijn boek vertelt de “Architect van de duurzame keten”  in korte toegankelijke stukjes, hoe we schoner, gezonder en goedkoper kunnen leven. Zonder onze verslaving aan olie en gas. Hij doet dit vanuit zijn dagelijkse praktijk, als eigenaar van E Kwadraat Advies, gespecialiseerd in duurzame energie.

Succesverhalen over groene pareltjes. Ondernemers en overheden kunnen er hun voordeel mee doen.

Voor nadere informatie: kijk op www.ekwadraat.com of www.eburon.nl

 

 

Nieuwsarchief