Schilders de Vries neemt elektrische bedrijfswagen in gebruik

23 mrt 2012

Woensdag is de eerste elektrische bedrijfswagen van Schilders de Vries  officieel in gebruik genomen in een bijeenkomst in het  universiteitsmuseum van de Rijksuniversiteit Groningen. In dit museum  bevindt zich de allereerste voorloper van de huidige elektrische auto's: het wagentje van Stratingh.

De sleutel van de bedrijfswagen werd door een replica van het wagentje  van Stratingh naar Burgemeester Rehwinkel gereden, die de sleutel vervolgens overhandigde aan Roelof de Vries. Burgemeester Rehwinkel, Directeur Steelande Wonen Beno Munneke,  berijder George Talarima en Roelof de Vries onthulden vervolgens de  wagen.

Schilders de Vries verzorgt al jaren de kleinere klussen aan de woningen van Steelande, waarbij de monteur dagelijks nooit meer dan vijftig kilometer rijdt. Een elektrische auto kan dat makkelijk halen. Steelande is blij dat de onderhoudswerkzaamheden dankzij de inzet van de nieuwe wagen een stuk minder belastend zijn voor het milieu.

Wereldwijd zorgen logistiek en transport voor een kwart van de totale CO2-uitstoot. Het voordeel van elektrisch rijden, helemaal als dit op groene stroom gebeurt, is dat het schoon is: er worden geen fijnstof en stikstofoxiden uitgestoten, en nauwelijks CO2. Bovendien is elektrisch rijden heel stil.

Bron: Energy Expo

Nieuwsarchief