Samenwerking Energy Delta Institute en Duitse energiegigant RWE

28 jun 2007

Het Energy Delta Institute (2EDI) en Duitse energiegigant RWE hebben op 27 juni een samenwerkingscontract getekend. Daarmee wordt RWE strategisch partner van EDI, wat een nieuwe impuls geeft aan de ontwikkeling van Groningen als kenniscentrum op het gebied van energie.

Het delen van energiekennis voor opleidingen is een belangrijk doel van de samenwerking tussen EDI en RWE. RWE sluit zich als de nummer 5-speler op de Europese gasmarkt aan bij de kring van EDI's partners, ook met het doel om haar relatie met deze partijen verder te versterken.

De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door de CEO van RWE Gas Midstream GmbH Stefan Judisch, EDI's president George Verberg, Volko de Jong (2Managing Director EDI) en Wolfgang Peters (2Managing Director RWE Gas Midstream GmbH). EDI coördineert onderzoek en organiseert opleidingen met een focus op de economische, juridische, geopolitieke en managementaspecten van de gaswaardeketen. Hierbij wordt samengewerkt met diverse academische en business partners.
RWE neemt plaats naast andere partners in de International Supervisory Board en de Programmaraad van EDI. Bovendien gaat RWE een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van EDI's trainingsprogramma’s en bepaalt mede de koers die EDI de aankomende jaren zal volgen, daarbij de ontwikkelingen in de snel veranderende energiewereld scherp in het oog houdend.

Naast een plaats in EDI's bestuursorganen levert RWE structureel sprekers en deelnemers aan de diverse EDI-opleidingen. "We zijn erg verheugd over deze samenwerkingsovereenkomst met een partij die bovendien zo'n goede reputatie heeft. Het is ons doel om de banden tussen de academische en de gaswereld verder te versterken. Samen willen we de expertise van en in een markt die op weg is naar meer concurrentie, liquiditeit en globalisering zo optimaal mogelijk inzetten”, aldus Wolfgang Peters.
 
Voor EDI is de samenwerking met RWE een belangrijke stap in het vervolg van haar bestaan. Volgens George Verberg wordt het internationale kennisnetwerk van EDI in belangrijk opzicht verder uitgebreid en kan EDI haar programma's bovendien nu breder in de Duitse energiemarkt zetten. "Met RWE verwelkomen wij een internationaal sterke partner die veel kennis en ervaring aan EDI kan toevoegen”, geeft Eric Dam aan, voorzitter van het bestuur van EDI en lid van de Raad van Bestuur van N.V. Nederlandse Gasunie.
Nieuwsarchief