RuxPrixAward ceremonie komt in 2013 naar Groningen

23 jun 2011

In het jaar 2013 wordt aandacht besteed aan de drie eeuwen oude culturele, economische en politieke betrekkingen tussen Nederland en de Russische Federatie. Het streven is om in dat jaar de RusPrixAwards uit te reiken tijdens een feestelijke avond in Groningen.

RusPrixAward is een jaarlijkse manifestatie, waarop eerbetuigingen worden uitgereikt aan personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt aangaande de Nederlands-Russische betrekkingen. De Awards worden uitgereikt onder auspiciën van de Russische Ambassade.

Tijdens de jongste awardceremonie in Noordwijk aan Zee ontvingen twee Groningers de plaquette uit handen van de Ambassadeur at Large, de speciale adviseur van de Russische president voor internationale culturele zaak, Mr. Swvydkoy. Gertjan Lankhorst, de ceo van Gasterra, viel de eer te beurt voor de jarenlange energierelatie en met name ook voor zijn persoonlijke inspanningen als leider van het Delta Consortium, dat in Rusland betrokken is bij de grootschalige energieontwikkelingen op het Yamal-schiereiland in West-Siberië en in de Noordelijke IJszee. Geert Greving, vice-voorzitter van de Nederlands-Russische Centrum voor Handelsbevordering, eveneens werkzaam bij GasTerra, was de tweede noorderling die de eerbetuiging in ontvangst mocht nemen.

Tot eerdere laureaten behoren bedrijven als Shell, AkzoNobel en DSM en persoonlijke winnaars als oud-premier Balkenende, astronaut Andre Kuipers, voetbalcoach Dick Advocaat en oud-Gasunie communicator Ben Warner.

Nieuwsarchief