Raad van commissarissen akkoord met verhuizing Enexis

03 feb 2011

De raad van commissarissen van Enexis heeft groen licht gegeven aan de geplande verhuizing van de in Groningen gevestigde stafdiensten van het energiebedrijf naar Zwolle. Van de 450 functies wil de moeten er in 2013 130 naar de Overijsselse hoofdstad gaan.

Voorzitter van de RvC Doeko Bosscher heeft dit per brief laten weten aan de medewerkers. Hij laat in zijn brief weten dat hij ‘op een zorgvuldige wijze aandacht zal geven aan de sociale problematiek van de medewerkers die worden geconfronteerd met een standplaatswijziging van Groningen naar Zwolle’, zo meldt het Daglad van het Noorden.

De medewerkers zien op tegen de verplaatsing omdat zij dan op-en-neer moeten reizen naar de nieuwe standplaats. In 2017 volgt er een tweede verhuizing, het personeel vreest dat dit de groep zal betreffen die vooralsnog in Groningen blijft.

De medewerkers hebben eerder steun voor hun verzet tegen de verhuizing gevraagd van de bestuurders van de gemeente Groningen en de provincie. Wethouder Ton Schroor heef de Enexis-top om een onderhoud gevraagd. De statenfracties van CDA en PvdA hebben schriftelijke vragen gesteld over het dreigende verlies van werkgelegenheid. De ondernemingsraad van Enexis moet zich nog over de verhuizing uitspreken.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief