RWE-topvrouw betreurt verzet op ondergrondse CO2-opslag

25 apr 2012

Nina Skorupski, topvrouw van RWE/Essent, betreurt het dat de ondergrondse opslag van CO2-uitstoot van de nieuwe kolencentrale in de Eemshaven op zoveel verzet stuitte. Volgens haar zijn de omstandigheden in de omgeving uitstekend om dat op veilige wijze te doen. Skorupski zegt dat in het Dagblad van het Noorden. Het bedrijf richt zich nog steeds op het afvangen van CO2 en denkt nu aan opslag in lege gasvelden onder de zeebodem.

Volgens Skorupski is opslag van groot belang om de klimaatdoelstellingen te behalen. Dat ze daarbij stuit op nieuwe bezwaren, begrijpt de topvrouw. “We willen de bevolking niets opdringen, maar overleggen om tot goede oplossingen te komen.”

Naast CO2-opslag wil Skorupski zich ook meer richten op windenergie. Het bedrijf wil meer windmolens bouwen in de provincie Groningen. De recente investeringen van netwerkbeheerder Tennet in een goede transportcapaciteit vanuit het Noorden is daar een van de redenen voor. En in Groningen zitten veel mensen met kennis op het gebied van windenergie.

Nieuwsarchief