Presentatie Groen Gas bussen Groningen

25 aug 2008

Op donderdag 4 september verwelkomt Verkeerswethouder Karin Dekker de eerste 10 groen gasbussen in Groningen. De bussen maken deel uit van 250 voertuigen die de gemeente op aardgas en biogas wil laten rijden in 2010. Om 16.00 uur vindt de officiële verwelkoming plaats op de Grote Markt met aansluitend een publieksmanifestatie tot 17.30 uur.

Rijden op gas is een techniek die steeds populairder wordt. Gas heeft als brandstof een aantal voordelen ten opzichte van andere brandstoffen. Niet alleen zijn de motoren van een gasbus stiller, ze zijn ook schoon en stoten minder fijn stof uit.

De 10 gasbussen in Groningen gaan rijden op groen gas. Dit is gas van aardgaskwaliteit dat wordt gemaakt uit biologische stromen in afval. Deze brandstof kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van het vervoer en is bovendien lokaal geproduceerd waardoor het bijdraagt aan de uitbouw van de energie-economie in de Energy Valley regio Noord-Nederland. De bussen gaan na 4 september rijden op de P+R lijn Haren - Centrum – Euroborg/P3.

De realisatie van deze eerste 10 groen gas bussen in een gezamenlijke inspanning van de gemeente Groningen, Arriva Nederland, GasTerra, provincie Groningen, het OV-bureau Groningen-Drenthe, GCC en de stichting Energy Valley en is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Ministerie van Economische Zaken.

De presentatie en publieksmanifestatie zijn vrij toegankelijk en naast de nieuwe bussen is er op de Grote Markt een feesttent met allerlei activiteiten.

Nieuwsarchief