Politieke partijen doen voorstel voor Deltawet Nieuwe Energie

19 mrt 2010

Commissies van een aantal grote politieke partijen presenteren vrijdag in Den Haag een gezamenlijk voorstel: Deltawet Nieuwe Energie. Volgens deze wet moet Nederland voor 2050 helemaal overstappen op hernieuwde energie, zoals zon en wind. De Deltawet Nieuwe Energie moet deze doelstelling wettelijk maken en er voor zorgen dat dit een nationaal prioriteit wordt.

Voor het wetsvoorstel hebben de partijcommissies van duurzame ontwikkeling van CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, Partij van de Arbeid, SGP en VVD de afgelopen maanden vergaderd. Vanwege het nationaal belang is dit in een versneld traject gedaan. Aan het rapport werkten wetenschappers en deskundigen uit de energiewereld als, McKinsey & Company, Boston Consulting Group, KEMA, CE Delft, UCAD en PBL mee.

Het voorstel is nodig, omdat onze huidige energiebronnen zoals olie en gas niet eeuwig kunnen blijven voorzien. Het nieuwe kabinet zal daarom de omschakeling naar hernieuwde energie tot nationaal prioriteit moeten verheffen. Als alles verloopt volgends de nieuwe doelstellingen is een volledig hernieuwde energiemix in 2050 haalbaar.

Bron: Duurzaamheidsoverleg.nl

Nieuwsarchief