OrangeGas lanceert rekenmodel voor voertuigen op groen gas

23 okt 2013

OrangeGas lanceert een tool die de aanschaf- en gebruiksverschillen tussen groen gas- en dieselvoertuigen inzichtelijk maakt. De tool is te vinden op http://www.orangegas.nl/rekenmodellen.

"Deze tool bespaart iedereen die goedkoper en schoner wil rijden, een vaak ingewikkelde zoektocht door het woud van voertuigspecificaties, subsidieregelingen en fiscale wetgeving”, aldus Pelle Schlichting, directeur OrangeGas. Op basis van merk en type, landelijke en regionale subsidieregelingen, fiscale voordelen en het aantal gereden kilometers per jaar ziet u met één druk op de knop hoeveel u kan besparen ten opzichte van een goedkopere of vergelijkbare diesel. “We kregen vaak de vraag hoeveel voordeliger rijden op groen gas is. Omdat dat per voertuig verschilt en ook sterk afhangt van andere factoren zoals het aantal kilometers per jaar, was daar eigenlijk geen eenduidig antwoord op te geven. Vandaar de lancering van deze tool. Die rekent precies uit wat je bespaart, niet alleen in het eerste jaar bij aanschaf, maar ook in het 2e en 3e jaar.”

Taxi’s op groen gas hebben de toekomst

De belangstelling voor alternatieve brandstoffen is nog steeds stijgende. Groengas is op dit moment de milieuvriendelijkste en goedkoopste brandstof die direct en massaal is in te zetten. Dus MVO ondernemen en kosten besparen”, aldus Schlichting. OrangeGas doet steeds meer zaken met taxiondernemingen die zich ondermeer bezighouden met WMO- en leerlingenvervoer. Grote taxiondernemers als Witteveen uit Leeuwarden en ETS Taxi- en Zorgvervoer uit Oostzaan zijn al overgestapt op groen gas. Ferry Bosgra, commercieel directeur ETS zegt daarover: “Door ons leerlingenvervoer uit te voeren op Groengas leveren we niet alleen een belangrijke bijdrage aan het milieu, maar besparen we ook nog eens fors op onze brandstofkosten.”

Steeds meer keuze

Ook de autobranche speelt in op deze ontwikkeling en worden steeds meer modellen af-fabriek geleverd met een ingebouwde aardgastank. Merken als FIAT, Volkswagen, Mercedes en Opel investeren al jaren in aardgasmodellen. Deze merken hebben ook een breed gamma bedrijfsauto’s op Groengas, zoals de Mercedes E200, Mercedes B180, VW Passat, VW Caddy en de Fiat Ducato. Auto’s die ook veel binnen de taxibranche worden gebruikt en in aanmerking komen voor de landelijke en regionale subsidieregelingen. Pelle Schlichting: “Om als taxi-ondernemer een goede vergelijking te kunnen maken tussen een Groengas- en een dieselvariant, moet je heel veel aspecten meewegen. Dit is geen eenvoudige klus. OrangeGas adviseerde al vele taxi-ondernemers op dit gebied. Om de overstap naar Groengas nog makkelijker te maken, ontwikkelde OrangeGas deze tool zodat iedereen direct de voordelen kan inzien. Taxi Expo 2013 was als vanzelfsprekend het juiste moment om de tool te lanceren.”

Nieuwsarchief