Oprichtingssymposium ESRIG “Energie 2100”

13 apr 2010

Op 28 april 2010 verzorgt het Energy and Sustainability Research Institute Groningen (ESRIG) het oprichtingssymposium “Energie 2100”.
Op dit oprichtingssymposium wil ESRIG het nieuwe instituut bekend maken aan wetenschap, bedrijfsleven en overheden, met het thema dat hun bestaansrecht vormt.


Sinds 1 september 2009 bestaat ESRIG. Dit is een nieuw instituut binnen de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. ESRIG bundelt eenheden die zich met energie en duurzaamheid bezighouden: het Centrum voor IsotopenOnderzoek, het IVEM Centrum voor Energie en Milieukunde, de basiseenheid Hoge Temperatuur EnergieConversieprocessen, de Science and Society Group, de basiseenheid Ocean
Ecosystems en de basiseenheid Geo-Energy. ESRIG telt verder een aantal geassocieerde leden.

Met “Energie 2100” wil ESRIG aandacht vragen voor de brede benadering die nodig is om de energievoorziening op de lange termijn duurzaam te waarborgen, en laten zien welke rol ESRIG daarin wil spelen. De kernwoorden van het programma zijn "duurzame energievoorziening" en "langere termijn". Het brede palet van opties voor de energievoorziening en efficiencyverhoging, en de gevolgen voor milieu en maatschappij komt zo ruimschoots aan de orde.

U kunt zich voor deelname aan het oprichtingssymposium aanmelden via de ESRIG website. Deelname is gratis.

Voor meer informatie over ESRIG en de deelnemende groepen kunt u terecht op de website www.rug.nl/fwn/esrig

 

Nieuwsarchief