Onthulling eerste duurzame oplaadstation

17 sep 2009

Het eerste duurzame oplaadstation in Nederland is een feit. Vanaf maandag 5 oktober kunnen elektrische scooters en fietsen worden opgeladen met door de zon en wind opgewekte elektriciteit. Het eerste duurzame oplaadstation komt te staan bij de Hanzehogeschool in Groningen. 

Oplaadstations voor elektrische mobiliteit zijn een vrij nieuw verschijnsel. In verschillende steden zijn inmiddels oplaadstations gerealiseerd. Het oplaadstation in Groningen wordt rechtstreeks gevoed met duurzaam opgewekte energie. Dit is uniek.

De opening wordt georganiseerd door projectpartners Nuon, Hanzehogeschool Groningen en gemeente Groningen. Deze partijen hebben de handen ineen geslagen en het ‘Groene Scooterproject’ gestart. Het doel van dit project is meer duurzaam aangedreven elektrische scooters op de weg te krijgen om zo de luchtkwaliteit te verbeteren, de lokale economie te versterken en het gebruik van groene energie te bevorderen. 

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de officiële onthulling bij te wonen. Tijdens een overdekte innovatiebeurs krijgt u de kans om te ontdekken, ervaren en beleven wat elektrisch vervoer is en wat het voor uw organisatie kan betekenen. Tijdens het programma zullen de organiserende partijen hun visie op elektrische mobiliteit geven en zal OV-fiets haar nieuwe producten in Groningen introduceren.

De onthulling wordt mede mogelijk gemaakt door: Energieconvenant Groningen, stichting Energy Valley en Flinc.

Nieuwsarchief