Noorden wil honderdduizend auto

18 sep 2008

In de drie noordelijke provincies moeten in 2015 in totaal honderdduizend auto’s op schone brandstoffen rijden. Dat meldde de provincie Groningen donderdag. Het voornemen komt voort uit het energieakkoord dat het Noorden vorig jaar sloot met het Rijk.

Groningen is de eerste provincie die geld beschikbaar stelt voor het project. Provinciale Staten hebben besloten de komende jaren een half miljoen te reserveren. De Provinciale Staten van de provincies Friesland en Drenthe besluiten binnenkort of en hoeveel geld ze beschikbaar stellen.

Groningen wil in eerste instantie bedrijven en overheden stimuleren hun wagenpark op biobrandstoffen te laten rijden. De provincie heeft hiervoor een speciaal aanjaagteam in het leven geroepen dat deze partijen actief gaat benaderen om ze te bewegen de overstap te maken.

In een later stadium wil de provincie het gebruik van biobrandstoffen ook voor particulieren aantrekkelijker maken. Eén van de mogelijke maatregelen die de provincie overweegt is het gratis parkeren voor ‘schone’ voertuigen.

Nieuwsarchief