Noordelijk platform Cradle to Cradle opgericht

23 jun 2008

De Kamer van Koophandel Noord-Nederland, de Milieufederatie Drenthe en Huneses B.V. gaan samen met de gemeente Groningen en mogelijk nog een aantal andere partijen, een platform oprichten om de ontwikkeling van Cradle to Cradle (2C2C) in het noorden vooruit te helpen.

Cradle to Cradle gaat ervan uit dat oude, afgedankte producten uit elkaar te halen zijn zodat ze teruggegeven kunnen worden aan biologische of technische kringlopen. Het gaat om producten die eetbaar zijn, biologisch afbreekbaar zonder kwaliteit te verliezen of verbrand kunnen worden om energie op te wekken.

Cradle tot Cradle staat op het moment volop in de belangstelling bij bedrijven, overheidsinstanties en in de advieswereld. Het levert besparingen op aan grondstoffen en energie en dus ook aan kosten. De belangstelling uit zich in allerlei initiatieven. Om te voorkomen dat het wiel meerdere keren wordt uitgevonden en zaken worden uitgezocht die ergens anders al zijn bedacht is er behoefte aan een centraal informatiepunt in combinatie met een platform, waarop initiatiefnemers, belanghebbenden en adviseurs elkaar kunnen ontmoeten.

De initiatiefnemers willen op korte termijn een basis leggen voor het platform, in combinatie met een website, onder de noemer Cradlekring Noord. Op 26 juni is er een overleg, waarvoor ook vertegenwoordigers van de drie noordelijke provincies zijn uitgenodigd

Nieuwsarchief