Noé van Hulst over EAE: ‘Er ligt een stevig fundament’

29 aug 2013

Toen Noé van Hulst twee jaar geleden directeur werd van de toen pas opgerichte Energy Academy Europe (EAE) lagen er alleen een plan en concept. Nu ligt er een stevig fundament waarop de academie verder kan bouwen, zegt de scheidend directeur die aan de slag gaat als Nederlandse ambassadeur bij de OESO in Parijs. ‘Er ligt nu een goed doordacht raamwerk waar het interdisciplinaire onderwijs, onderzoek en de innovatie zich op moeten richten’, aldus Van Hulst in een interview in het Dagblad van het Noorden.

De EAE is een topinstituut voor onderwijs en onderzoek als aanjager voor de Noord-Nederlandse energiesector. Het is een samenwerkingsverband tussen de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit, GasTerra en Energy Valley.

Van Hulst zegt Groningen te hebben ervaren als een heel dynamische regio met veel mogelijkheden. ‘Daarvan klinkt te weinig door in het Westen van het land. Het is van belang bij de regering, ministeries en parlement nog scherper onder de aandacht te brengen wat hier voor moois gebeurt.’

Het paradepaardje van het EAE is wat Van Hulst betreft het onderzoek Energy Sense, waarbij het energiegedrag van 10.000 huishoudens wordt gevolgd. En binnenkort start de EAE samen met het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap (CVO) met de begeleiding van startende ondernemers in de energiesector met innovatie producten en diensten.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief