Nina Skorupska benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van DNV KEMA

20 jul 2012

Nina Skorupska (50) is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van energiekennisbedrijf DNV KEMA Energy & Sustainability. Skorupska bekleedt de positie van Chief Technology Officer en lid van de Raad van Bestuur van Essent.

Met Nina Skorupska telt de Raad van Commissarissen van DNV KEMA nu zes leden. De andere leden zijn: Henrik Madsen, voorzitter (Chief Executive Officer, DNV Group) Peter Molengraaf, vicevoorzitter (Chief Executive Officer, Alliander) Bjørn Haugland, lid (Chief Technology & Sustainability Officer, DNV Group) Pieter Trienekens, lid (voormalig lid van de Raad van Bestuur, Gasunie) Thomas Vogth-Eriksen, lid (Chief Financial Officer, DNV Group).  

De Britse Skorupska is scheikundige en is gepromoveerd op de mate waarin steenkool verbrand kan worden. Ze is ruim 25 jaar werkzaam in de energiesector en begon haar carrière als wetenschapper aan de Universiteit van Newcastle en bij het International Energy Agency (Coal Research). Vervolgens was ze werkzaam bij het Britse energiebedrijf National Power, waar ze diverse technische en leidinggevende posities bekleedde. Nadat National Power gedeeltelijk opging in RWE npower, een divisie van het Duitse energiebedrijf RWE, stond Skorupska aan het hoofd van een Brits team dat energie verhandelt en werd vervolgens Director of Technology Services bij RWE npower, waar zij verantwoordelijk was voor een groot aantal disciplines, waaronder geavanceerde R&D-activiteiten op het gebied van klimaatbescherming. Tijdens die periode was ze ook lid van de adviescommissie voor de Britse regering voor het terugdringen van koolstof (ACCAT – Advisory Committee for Carbon Abatement Technologies). In 2008 verhuisde Skorupska naar Duitsland, waar ze Director of Performance Improvement van de RWE Group werd. Sinds mei 2010 is Skorupska lid van de Raad van Bestuur en Chief Technology Officer van Essent N.V., de Nederlands-Belgische tak van de RWE Group. Ze is verantwoordelijk voor de succesvolle commerciële en duurzame levering van Essents opwekeenheden en ontwikkelingen op het terrein van nieuwe energie.

Over DNV KEMA Energy & Sustainability

Met ruim 2300 deskundigen in meer dan 30 landen wereldwijd zet DNV KEMA Energy & Sustainability zich in om de wereldwijde transitie naar een veilige, betrouwbare, efficiënte en schone energietoekomst te bevorderen. Met een geschiedenis van bijna 150 jaar, zijn wij gespecialiseerd in geavanceerde, innovatieve oplossingen op het gebied van business & technische consultancy, testen, inspecties & certificatie, risicomanagement, en verificatie. Als objectief en onpartijdig energiekennisbedrijf adviseren en ondersteunen we organisaties in de energiewaardeketen: producenten, leveranciers & eindgebruikers van energie,

fabrikanten van apparatuur, overheidsinstanties, bedrijven en niet-gouvernementele organisaties. DNV KEMA Energy & Sustainability is onderdeel van DNV, een onafhankelijke, mondiale dienstverlener om risico's te beheersen. DNV heeft ruim 10,000 medewerkers in meer dan 100 landen. Ga voor meer informatie over DNV KEMA Energy & Sustainability naar www.dnvkema.com.

Nieuwsarchief