Nieuwe masteropleiding Renewable Energy op Hanzehogeschool Groningen

19 jul 2012

Vanaf komend schooljaar kunnen studenten  bij de Groningse Hanzehogeschool terecht voor de universitaire opleiding Renewable Energy. Deze eerste masteropleiding aan de Hanzehogeschool leidt studenten op tot ingenieur op het gebeid van duurzame energie. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een grote vraag is naar hoogopgeleide technische energiespecialisten die de transitie van fossiele brandstoffen naar meer duurzame energiebronnen kunnen vormgeven.

De masteropleiding Renewable Energy is een samenwerkingsverband tussen verschillende Europese universiteiten en hogescholen. Het internationale programma bestaat uit drie semesters; in het eerste semester krijgen studenten een brede basis in duurzame techniek, het tweede semester wordt gevolgd in het buitenland waar gespecialiseerd onderzoek wordt gedaan en het derde semester vindt plaats in een onderzoeksomgeving van een bedrijf of kennisinstelling in binnen- of buitenland.

De masteropleiding gaat onderdeel uitmaken van de Groningse Energiea Ademy en wordt de eerste universitaire opleiding die de Hanzehogeschool aanbiedt.

Bron: Hanzehogeschool Groningen

Nieuwsarchief