Nieuwe Renewable Energy Directive brengt het Noorden de grootste 2de generatie biobrandstofproducent

24 dec 2008

Het Europese Parlement heeft op 17 december positief gestemd over aanpassingen in de Renewable Energy Directive. Met deze beslissing ligt de weg open voor de onderneming BioMCN om in Delfzijl de tweede generatie biobrandstof biomethanol te produceren uitgaande van ruwe glycerine (2een reststroom uit de biodieselproductie) in de wereldwijd grootste tweede generatie biobrandstof productiefaciliteit.

BioMCN kan 800.000 ton biomethanol produceren uit 1.000.000 ton ruwe glycerine, waarmee een investering van tenminste € 100 miljoen is gemoeid. Direct en indirect zal BioMCN daarmee werkgelegenheid creëren voor tenminste 400 werknemers.

Voor Nederland en voor Noord-Nederland is dit een belangrijke mijlpaal die concreet gestalte geeft aan de grootschalige productie van tweede generatie biobrandstoffen en daarmee ook richting geeft aan innovaties op het vlak van duurzame energietechnologieën.

Dit resultaat is mede bereikt door de niet nalatende inzet van de CDA Europarlementarier Lambert van Nistelrooij, PvdA Europarlementarier Dorette Corbey en Max van den Berg de Commisaris van de Koningin van de provincie Groningen en voorzitter van de Stichting Energy Valley.

Nieuwsarchief