Netwerkexcursie BioMassa en Reststoffen

24 aug 2010

In het kader van het Interreg IVa project “Duurzame Agro-Business & Life Sciences“ wordt door TechnologieCentrum Noord-Nederland (TCNN) en 3N-Kompetenzzentrum Niedersachsen Netzwerk Nachwachsende Rohstoffe, in samenwerking met Energy Valley, een netwerkexcursie georganiseerd met het thema: “BioMassa en Reststoffen, speciale energietechniek en opwerking van biogas”.

Doel van dit project is de transfer van vakspecifieke en grensoverschrijdende kennis alsmede de opbouw van nieuwe netwerken en samenwerkingsverbanden in de agrobusiness in de Eems Dollard Regio (EDR).

Als onderdeel van dit project wordt een tweedaagse netwerkexcursie georganiseerd. Tijdens deze excursie zullen Duitse bedrijven worden bezocht die actief bezig zijn met innovatieve processen van bio-energieproductie. Nieuwe ontwikkelingen zullen worden gepresenteerd door middel van vakinhoudelijke presentaties en bezichtigingen van installaties voor biomassavergassing, biogasopwerking en techniek van Warmte Kracht Koppeling. Mogelijkheden van innovatieve energietechnieken worden getoond in het Klimacenter in Werlte en praktijktoepassing van een nieuw energieconcept in het tuinbouwbedrijf Emsflower GmbH.

De netwerkexcursie vindt plaats op donderdag 23 september en vrijdag 24 september 2010. Na ontvangst van bevestiging van deelname zullen de deelnemers nadere informatie ontvangen betreffende opstapplaats(en) van de bus, exacte tijdstippen en verdere contactgegevens.

De excursie staat open voor Nederlandse ondernemers uit de EDR die actief zijn in de agrobusiness evenals toeleveranciers en afnemers van de agrobusiness. Het maximum aantal deelnemers is 20. Deelname zal op volgorde van aanmelding plaatsvinden.

De netwerkexcursie inclusief de overnachting wordt door het Interreg IVa project gefinancierd. Voor het diner zal een eigen bijdrage worden gevraagd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het TechnologieCentrum Noord-Nederland, tel: 050-5752826.
Contactpersoon: Onno van Dijk , onnovandijk@tcnn.nl

Nieuwsarchief