NMF Drenthe houdt zonnemarkt in Assen

26 jun 2012

Op zaterdag 7 juli houdt de Natuur en Milieufederatie Drenthe een zonnemarkt in de Nieuwe Kolk in Assen voor iedereen die de mogelijkheden van zonne-energie wil verkennen. Bezoekers kunnen advies krijgen, in gesprek gaan met aanbieders van zonnepanelen of workshops volgen. Ook is het Servicepunt van de Natuur en Milieufederatie Drenthe aanwezig, die groepen ondersteunt die lokaal aan de slag willen met duurzame energie.

Thema’s van de workshops zijn: ‘Hoe zet je een rendabele zonnecoöperatie op?’, ‘Hoe stimuleer je succesvol energie besparen in een wijk of buurt?’ en ‘Wat kom je tegen als je een zonneakker wilt bouwen?’.

Op de markt staat een groot aantal bedrijven en organisaties, waaronder Zonkracht, Duurzame Energiesystemen Nederland en de gemeente Assen.

Nieuwe regeling vanuit het Rijk

Om zonne-energie te stimuleren heeft het Rijk een nieuwe regeling in het leven geroepen. Vanaf 2 juli is het mogelijk 15% aankoopsubsidie te krijgen op zonnepanelen. Dit levert per huishouden een bedrag op van maximaal € 650,-. De zonnemarkt begint om 11.00 uur en eindigt om 15.00.

Bron: Natuur en Milieufederatie Drenthe

Nieuwsarchief