Minister roept Overlegplatform Gasrotonde in het leven

26 okt 2009

Minister Maria van der Hoeven van economische zaken heeft vrijdag een plan gepresenteerd om met het bedrijfsleven het Overlegplatform Gasrotonde in het leven te roepen. Doel is om Noord-Nederland uit te laten groeien tot knooppunt in het transport en de handel van aardgas in Noordwest-Europa.

Om een belangrijke leverancier van aardgas te blijven nu het Groningen-veld langzaam leeg raakt en daardoor de export daalt, moet Nederland zich meer richten op de import, opslag en doorvoer van gas. Dat vergt echter wel investeringen in de gasinfrastructuur.

Minister Van der Hoeven heeft aan de Tweede Kamer geschreven dat zij maatregelen wil nemen om dit te stimuleren. Daarnaast wil ze zorgen voor genoeg opslagcapaciteit. Bovendien moet er volgens haar worden gezorgd voor een markt met voldoende aanbod, inzichtelijke en stabiele prijzen en een gasmix van buitenlands, Nederlands en groen gas.

Gasunie in Groningen heeft laten weten blij te zijn met het platform. Het bedrijf zet zich al lang in voor de gasrotonde en speelt een belangrijke rol.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief