MartiniPlaza sluit contract af met Grunneger power

07 dec 2012

MartiniPlaza gaat vanaf komend jaar gas en stroom afnemen van de Groninger Coöperatie Grunneger Power. Voor MartiniPlaza staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Vorig jaar werd het gouden label van Green Key gehaald en de volgende logische stap is volledig overgaan op groene stroom. Woensdag 5 december heeft Peter Breithauptvan Grunneger Power het certificaat ‘Groene energie’ overhandigd aan MartiniPlaza directeur Jan Geert Vierkant.

Vierkant wil met zijn keuze voor Grunneger Power meewerken aan de ambitie van de gemeente Groningen om de duurzaamste stad van Nederland te worden. ‘We zijn zeer enthousiast over de coöperatie, die echte groene stroom levert. Bovendien is Grunneger Power een Gronings bedrijf, we werken bij voorkeur samen met leveranciers uit het noorden van het land. MartiniPlaza is het eerste grote bedrijf in Groningen dat energie af gaat nemen via Grunneger Power en daar zijn we trots op.’

Grunneger Power is een energiecoöperatie voor de stad Groningen en ommeland. Grunneger Power heeft als doelstelling om inwoners en organisaties in staat te stellen hun eigen duurzame energie op te wekken, individueel, maar vooral ook in samenwerking. Ze bevorderen lokaal opgewekte duurzame energie uit zon, wind, aardwarmte en biomassa.

Nieuwsarchief