Marike Venema van de Brederoschool is de Groenste Groninger

14 dec 2012

Groningen heeft zijn ‘Groenste Groninger’ gevonden. Juryvoorzitter Marjan Minnesma maakte op 12-12-12 bekend dat Marike Venema van de Brederoschool met het project ‘Brederoschool 3D-duurzaam’ de titel in de wacht heeft gesleept. De verkiezing, georganiseerd door gemeente en provincie Groningen, Dagblad van het Noorden en ForumDuurzaam heeft als doel het verzamelen van inspirerende ‘groene’ ideeën en initiatieven, die vervolgens weer bij een zo breed mogelijke doelgroep onder de aandacht worden gebracht. Wethouder Jan Seton en de kersverse gedeputeerde Yvonne van Mastrigt reikten gezamenlijk de prijzen uit: een cheque van € 5.000,- te besteden aan een duurzaam doel en een bijzondere houten schaal, gemaakt door kunstenaar Tjeerd Veenhoven.

Brederoschool 3D-duurzaam

De jury vond de impact, de toepasbaarheid en het bereik van het project van de Brederoschool het grootst. De jury gaf aan het ook erg belangrijk te vinden dat er projecten zijn waarbij de jeugd bereid is om mee te denken over duurzaamheid en dat is bij dit project het geval.

Nominatie Pluk van de Petteflet Natuurprijs voor Jelle Medema

Bij monde van Siegbert van der Velde, directeur Natuur en Milieufederatie Groningen, werd het project ‘Makkelijke moestuin voor gezondere kinderen’ van Jelle Medema genomineerd voor de landelijke Pluk van de Petteflet Natuurprijs. Deze landelijke natuur- en landschapsprijs van € 3.000,- is bestemd voor iemand die zich concreet inzet voor natuur en landschap en wordt in april 2013 uitgereikt, in samenwerking met het radioprogramma Vroege Vogels.

Nieuwsarchief