Landelijke interesse voor WKO-installatie WoonInvest

26 jan 2012

WoonInvest kreeg op maandag 23 januari bezoek van medewerkers van grote gemeenten, woningcorporaties, bedrijven en verschillende ministeries (ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Integratie en ministerie van Infrastructuur en Milieu). Zij waren geïnteresseerd naar de wijze waarop WoonInvest als woningcorporatie de oprichting van een energie exploitatiemaatschappij heeft aangepakt.

De Energie Exploitatie Maatschappij (EEM) Leidschenveen levert via warmte-koude-opslag warmte, koude, warm tapwater, koud tapwater en elektra aan huurders en gebruikers. De EEM is een dochteronderneming van WoonInvest. Martin Damen, projectontwikkelaar bij WoonInvest, heeft het ontstaan, de ontwikkeling en realisatie van het multifunctionele nieuwbouwcomplex Leidschenhof in Leidschenveen tijdens een presentatie toegelicht. In het complex zijn onder andere een verzorgings- en verpleeghuis, sociale huurwoningen, een kerk, een apotheek, fysiotherapeuten, een centrum voor Jeugd en Gezin en een welzijnsorganisatie gevestigd. De informatiesessie werd afgesloten met een bezoek aan het project.

Het bezoek werd georganiseerd op initiatief van stichting Energy Valley. Deze stichting bestaat sinds 2003 en is een netwerkorganisatie die met publieke en private partners invulling geeft aan de regionale groeikansen van de energiesector.

Bron: WoonInvest

 

Nieuwsarchief