Kopenhagen-Express vraagt aandacht voor Klimaattop

27 nov 2009

Op zaterdag 12 december vertrekt vanuit Utrecht een speciale Kopenhagen-Express die de Nederlandse delegatie naar de Klimaattop in de Deense hoofdstad zal brengen. Eerder op de dag maakt de trein bovendien een toer langs zeven Nederlandse steden en vinden op en rond de stations lokale klimaatfestiviteiten plaats.

De trein is bestickerd met wensen en boodschappen die Nederlanders hebben achtergelaten op site www.beattheheatnow.nl en is zo één grote, rijdende petitie voor de Klimaattop. Met de toer door Nederland vraagt deze trein ook hier aandacht voor de opwarming van de aarde en voor de Klimaattop. Op z’n ronde zal de trein Amsterdam Haarlem, Rotterdam, Breda, ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en Utrecht aandoen. Deze toer is opgezet door milieuondernemer Maurits Groen, in samenwerking met NS, diverse
bedrijven, de zeven gemeenten, en de gezamenlijke maatschappelijke organisaties van Beat the Heat Now!

Als de trein om 17.00 uur Utrecht CS binnenrolt gaat in drie zalen van de Utrechtse Jaarbeurshallen een muzikaal en politiek spektakel van start: het Beat the Heat Nowfestival. Ter afsluiting wordt om 21.00 uur de trein naar Kopenhagen uitgezwaaid.

Bron: Stichting Kopenhagencoalitie

Nieuwsarchief