Kerstclinic met FC Groningen bij Seaports Xperience Center

08 dec 2011

Ze zijn zich al aan het warmlopen, de zes mini-voetbalteams van basisscholen de Rengersborg, de Jan Ligthart en de Tasveld uit Delfzijl en omstreken. Het topteam van deze drie exclusief uitgenodigde scholen mag het vrijdag 16 december 2011 opnemen tegen spelers van FC Groningen tijdens een Kerstclinic van de Energy Valley Topclub. Plaats van handeling: het terrein achter Seaports Xperience Center (SXC) aan de Duurswoldlaan in Farmsum. Uiteraard is SXC die dag vanaf 12.00 uur ook geopend voor publiek.

De finale van de clinic wordt 16 december gespeeld van 14.00 uur - 14.30 uur. Dan treden de FC-spelers Luciano da Silva, Jonas Ivens en Kees Kwakman en de Beloften Agil Etemadi en Nick Bakker aan tegen het winnende team van de scholen. Voorafgaand aan de zinderende finale spelen vanaf 14.00 uur in zeven ronden van tien minuten, van elke school twee teams tegen elkaar. Daar rolt één topteam uit dat in de finale tegen de FC-spelers speelt.

Fotoshoot
Na de finale is er een fotoshoot van alle scholenteams met de spelers van de FC en waar het kan mag een handtekening gescoord worden. Kids en hun supporters kunnen dan nog even wat drinken, napraten en bijvoorbeeld gamen of een opstelling bekijken in het Experience Center van SXC. Om 15.30 uur is de kerstclinic afgelopen.

Energy Valley Topclub
Energy Valley Topclub is een initiatief van BAM, Gasunie, GasTerra, Groningen Seaports, Imtech, Essent, Energy Valley en FC Groningen. Hoofddoel is om groene energie te promoten bij het brede publiek, de jeugd te enthousiasmeren voor duurzaamheid en techniek én een ontmoetingscentrum te zijn voor de energiesector. De gemeente en provincie Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen zijn supporter van de Top Club.
Met kennisinstellingen zoals Seaports Xperience Center, Groninger topsportverenigingen, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bundelt Energy Valley Topclub de komende jaren de krachten onder de noemer 'Samen duurzaam aan de top'. Het onderwijs en de sport worden benut om de energieboodschap breed uit te dragen en een miljoenenpubliek te bereiken.

Nieuwsarchief