KDE Wind-Energy naar Polen met Henk Bleker

19 apr 2011

Tot een delegatie uit Nederland die in het kielzog van staatssecretaris Henk Bleker morgen meereist naar Polen behoort ook een  bedrijf uit Noord Nederland. KDE Energy uit Slochteren is betrokken bij een groot project op het gebied van windenergie in Polen.

Woensdag 20 en donderdag 21 april brengt staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie een bezoek aan Polen. Hij leidt in de hoofdstad Warschau een economische missie van 20 bedrijven, die zich richt op de sectoren agrofood en de afvalverwerkende industrie. KDE Energy uit Slochteren is één van de geselecteerde bedrijven, en tevens het enige uit Groningen.  Deze Groningse projectontwikkelaar op gebied van windenergie benut deze kans om een vastgelopen Pools project vlot te trekken, zo meldt een woordvoerder.

Het officiële bezoek van staatssecretaris Bleker begint woensdag in Warschau. Voor KDE Energy, vertegenwoordigd door interim country manager Polen Frank Hoiting, en zes agrofood-bedrijven is de missie al op 18 april in Poznan begonnen met een diner met Nederlandse boeren. Op dinsdag 19 april zijn er matchmakingsessies met Poolse bedrijven in de agro-industrie. Daarbij maken de deelnemers kennis met potentiële zakenpartners. Dinsdagavond keren de agrobedrijven terug naar Warschau. Op woensdag zijn er weer matchmakingsessies en op donderdag 21 april een bedrijfsbezoek. Bleker sluit op donderdagavond na alle officiële plichtplegingen de missie af met een terugblik.

Twee doelstellingen voor KDE

KDE Energy ontwikkelt sinds 2006 windparken in Polen en sinds twee jaar is er een eigen kantoor in Szczecin. Hoiting: “Wij hebben twee doelstellingen met deze missie. Door middel van matchmaking met Poolse boerenorganisaties willen we nieuwe kansen vinden voor windparken in de regio Poznan. Ook willen we een probleem oplossen rondom één van onze grotere windparkprojecten, Komarowo, vlakbij Szczecin. We denken dat Bleker hier een cruciale rol in kan spelen.” 

Nieuwsarchief