JPB Logistics investeert

05 nov 2008

JPB Logistics investeert op het ChemiePark Delfzijl in een tankterminal voor opslag van zowel gevaarlijke als ongevaarlijke stoffen in bulk opslagtanks. De nieuwe tankterminal biedt klanten laad- en losfaciliteiten voor zeeschepen, binnenschepen, vrachtwagens en treinen. Als eerste klant heeft JPB Logistics een contract afgesloten met BioMCN voor de opslag van haar grondstoffen.

BioMCN produceert als eerste ter wereld bio-methanol op industriële schaal. Bio-methanol is  identiek aan reguliere methanol maar gemaakt van de duurzame grondstof glycerine in plaats van aardgas, waardoor BioMCN en haar afnemers een bijdrage leveren aan een beter milieu. Bio-methanol kan onder andere gebruikt worden als brandstof danwel brandstofcomponent en als grondstof voor lijm, verf, kunststoffen en in brandstofcellen.

De heer J. Wildeman, directeur JPB Logistics; “Delfzijl ligt weliswaar hoog in het noorden, maar deze locatie is wel degelijk gunstig: zo’n 15% van de chemieproductie van Nederland wordt hier geproduceerd, er is voldoende ruimte voor uitbreiding (2in tegenstelling tot bijvoorbeeld Rotterdam) en de ligging ten opzichte van Noord en Oost Europa is ideaal.”.

De bouw zal gefaseerd uitgevoerd worden, waarbij tijdens de eerste fase 80.000m3 aan opslagcapaciteit gerealiseerd zal worden. Hierbij is een investering gemoeid van € 10 miljoen, de totale investering zal uiteindelijk uitgroeien tot circa € 25 miljoen. De grootte van de opslagtanks varieert van 1.000 m3 tot 12.000 m3. De eerste fase is reeds van start gegaan en zal in het eerste kwartaal van 2009 gereed zijn. De tankterminal zal uiteindelijk doorgroeien naar een totale opslagcapaciteit van circa 250.000 m3, waardoor JPB Logistics meteen tot één van de grootste aanbieders van bulkopslag van het noorden kan worden gerekend.

Om aan de wensen van de klanten te kunnen voldoen, is het mogelijk om  hoogwaardige klantspecifieke tanks te bouwen voor zowel gevaarlijke als ongevaarlijke stoffen, waarbij alles wordt uitgevoerd conform de hoogste veiligheidseisen. Inmiddels worden met meerdere geïnteresseerde partijen gesprekken gevoerd. Naast de bulk opslagmogelijkheden biedt JPB Logistics tevens de mogelijkheid tot het afvullen van producten naar drums en IBC’s.

“Voornamelijk bij productiebedrijven begint een trend te ontstaan dat men zich steeds meer wil gaan richten op hun productie en dat de aanverwante logistieke activiteiten bij voorkeur worden uitbesteed aan een gespecialiseerde partij. Mede vanwege deze reden zijn wij in contact gekomen met BioMCN.”, aldus dhr. J. Wildeman.

Nieuwsarchief