Holland Paviljoen op EWEA beurs Kopenhagen

17 feb 2012

Op initiatief van de Provincie Noord-Holland organiseert HME een Holland Paviljoen op de beurs European Wind Energy Association 2012 (EWEA) die plaatsvindt van 16 tot en met 19 april in Kopenhagen. De Provincie Noord-Holland verzorgt de beursdeelname aan EWEA al sinds 2004. Er is nog ruimte, dus bedrijven die aan willen sluiten kunnen contact opnemen met HME of de Provincie Noord-Holland.

Offshore- windenergiemarkt
De windenergiebranche groeide de afgelopen 10 jaar jaarlijks met 30 procent (Bron: GWEC). In Europa werken ruim 200.000 mensen in de windenergiesector: bij fabrikanten, installatiebedrijven, in het onderhoud en aan de ontwikkeling van nieuwe projecten. Bij de bouw en onderhoud van windparken op zee komt de Nederlandse offshore ervaring goed van pas. Op korte termijn liggen de kansen voor de Nederlandse offshore windsector in de buurlanden Groot Brittannië, Duitsland en Denemarken. In 2020 zal ongeveer 30 tot 40 Gigawatt (GW) aan windenergie zijn gerealiseerd op de Noordzee en in 2030 ongeveer 150 GW. De provincie Noord-Holland heeft zich in het verleden vooral gericht op windenergie op land. De provincie heeft daardoor op het gebied van onshore windenergie een sterke positie binnen Nederland verworven. Onshore windenergie is tevens de katalysator voor ontwikkeling in de offshore windenergie sector geweest. De provincie wil gelet op de kansen op de Noordzee haar focus verleggen van wind op land naar wind op zee.

EWEA 2012
Deze beurs biedt een combinatie van kennisoverdracht & business en is de ontmoetingsplaats voor professionals die actief zijn in de windenergie sector. Elk jaar wordt hier de internationale gemeenschap bijgepraat over de laatste technologische ontwikkelingen, de marktbewegingen en worden relaties onderhouden. EWEA 2011 met haar 480 exposanten werd door 8.200 bezoekers bezocht. Met het toegenomen aantal beursmeters (12.000 m2) en al ruim 450 exposanten belooft EWEA 2012 opnieuw groots te gaan worden. De organisatie verwacht een bezoekersaantal van 10.000 naar de beurs te trekken.

EWEA 2012 informatiebijeenkomst op 17 februari
Ter voorbereiding op EWEA 2012 vindt er op 17 februari van 15.00 uur tot 17.00 uur een informatiebijeenkomst plaats in Het Havengebouw in Amsterdam aan de De Ruyterkade 7. Het programma van deze bijeenkomst vindt u hier.

Holland Paviljoen
Bedrijven die deelnemen aan het Holland Paviljoen kunnen rekenen op eersteklas exposure en kunnen zich door de full-service dienstverlening van HME 100% concentreren op het zakendoen. Deelname is inclusief: 
- standbouw + ontwerp
- standinventaris + elektra
- catering
- gezamenlijke lounge
- Holland netwerkreceptie
- voorstel reisarrangement + transportarrangement
- gezamenlijke PR
- ondersteuning vanuit HME

Oppervlakte paviljoen
330 m2

Kosten en deelname
De kosten per m2 bedragen € 510,- excl. BTW (minimale afname 9 m2). Prijzen zijn exclusief reis- en verblijfskosten.

Provincie Noord-Holland
De ambitie van de Provincie Noord-Holland is om door middel van offshore wind economische structuurversterking te realiseren. Er is veel kennis, ervaring en er zijn twee uitstekende havens om dit mogelijk te maken. Den Helder en IJmuiden zijn en kunnen belangrijke havens worden voor offshore wind activiteiten.

Over HME
Via collectieve activiteiten versterkt HME uw positie op buitenlandse markten, creëren en stimuleren we vernieuwing en wordt know-how binnen de maritieme cluster verspreid. HME heeft reeds vele jaren ervaring met de organisatie van landenpaviljoens op beurzen overal ter wereld. Klik hier voor een fotoverslag van het collectieve paviljoen dat HME organiseerde op de beurs Europort 2011. HME is onderdeel van de vereniging Scheepsbouw Nederland.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met HME’s exportmanager Europa en Amerika Sandra Mollema via T: 010 44 44 333 of E: sm@hme.nl  of met Micheal Braam-Scholten van de Provincie Noord-Holland via E: braammi@noord-holland.nl.

 

Nieuwsarchief