Het Energie Café 17 mei 2010

03 mei 2010

Ben je tussen de 20 en 38 jaar? Dan wordt er nu besloten over jouw energietoekomst. Kom naar Het Energie Café en praat mee over de maatregelen die we volgens jou moeten nemen. Wat moet er gebeuren, wat hebben we daarvoor over en wie gaat het betalen?

Over tien jaar moet de uitstoot van CO2 in Nederland met 30 procent zijn teruggedrongen. Deze ambitieuze doelstelling wil Den Haag bereiken met een trits aan maatregelen. Hoofdrollen zijn daarbij weggelegd voor de ondergrondse opslag van CO2, energiebesparing en de inzet van duurzame energie. De keuzes en investeringen die Nederland nu maakt, bepalen of gas en olie over tien jaar nog steeds onze primaire energiebron zijn. Of dat we veel meer wind, zon en biomassa gaan gebruiken.

Aan de hand van de volgende stellingen gaat Catrinus Jepma, wetenschappelijk directeur van het Energy Delta Research Centre (EDReC) en hoogleraar energie en duurzaamheid aan de RUG, in gesprek met Herman van der Meyden van Shell en auteur van "Het ideale Energiegewicht".

  • Ondergrondse opslag van CO2 is een volwaardig alternatief
  • Vol inzetten op duurzame energie is de enige optie
  • Kernenergie is dé oplossing
  • Het halveren van ons energieverbruik is mogelijk

Kom naar Het Energie Café op maandag 17 mei in Grand Café Huize Maas en debatteer mee over de energie van de toekomst. Jouw toekomst!

Voor meer informatie en aanmelden kan je terecht op www.energiecafe.nl.
Hier kun je ook jouw ideale energietoekomst doorrekenen op kosten, consequenties en haalbaarheid.

Nieuwsarchief