Hanze Racing Division meest zuinige rijder Ecomobiel Beurs

25 okt 2011De Groningse Hanze Racing Division (HARD) heeft zich in september op de Ecomobiel Beurs in Ahoy Rotterdam bewezen als meest zuinige rijder. Een van de leden van het team - een groep studenten van de Hanzehogeschool die jaarlijks met een zelfgebouwde wagen meedoen aan de ontwerp- en racecompetitie Formula Student - slaagde erin tijdens een wedstrijd in een simulator georganiseerd door Wagenplan het verst te rijden op een kopje brandstof.

Formula Student is een uitdagende en competitieve ontwerpcompetitie voor studenten van over de hele wereld. Met meer dan 400 deelnemende universiteiten en hogescholen is het de grootste en succesvolste ontwerpcompetitie ter wereld. De competitie gaat over het ontwerpen, bouwen, testen en marketen van een formula type race auto. Deelnemende teams strijden op een of meerdere van de acht evenementen wereldwijd. Tijdens deze evenementen worden de auto’s niet alleen op snelheid beoordeeld, maar ook op veiligheid, betrouwbaarheid, kosten, ontwerp en goede rijeigenschappen.

HARD reed dit jaar in juli voor het eerst mee tijdens de wedstrijd op het circuit van Silverstone in Groot-Brittannië. Volgend jaar wil het team meedoen in een wagen op duurzame brandstof.

Bron: Hanze Racing Division

Nieuwsarchief