Hansa Green Tour 2012 start op Groningen Airport Eelde

11 jun 2012

Hansa Green Tour, het internationale netwerk evenement voor ondernemers en bestuurders om duurzame technologie te promoten, gaat dit jaar van start vanaf Groningen Airport Eelde. Dit jaar wordt het evenement voor het eerst georganiseerd in samenwerking met ecomobiel, de vakbeurs voor duurzame mobiliteit.

Hansa Green Tour 13 – 15 juni

Circa 25 teams rijden met alternatief aangedreven auto’s door het Hanzegebied van Noord-Europa, van Groningen naar Hamburg, om duurzame technologie te promoten, handelscontacten te leggen en te leren van elkaar. Gereden wordt met onder andere elektrische sportauto’s zoals de Tesla en Lotus maar ook met groengas auto’s en hybrides zoals de Opel Ampera en de spectaculaire Fisker Karma.

 De deelnemers verzamelen woensdagochtend 13 juni om 08.00 uur op de luchthaven in Eelde. Daar zal na een korte briefing het evenement geopend worden door de gedeputeerde van de provincie Drenthe Tanja Klip en wethouder Harm Assies van gemeente Tynaarlo. Aansluitend rijden de teams van Eelde naar de eerste stop in Wijster, Vamweg 7 bij Attero waar op dat moment het mini symposium ‘Duurzame Mobiliteit’ plaatsvindt. Hier zal door Attero het eerste groen gas van de nieuwe vergistingsinstallatie in het aardgasnet worden ingevoerd en worden de deelnemers tot slot uitgezwaaid naar Duitsland door Reinier van den Berg van RTL Televisie.

Nieuwsarchief